Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης

Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα...

Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ! Για να μη ξεχνιόμαστε.

Επανάληψις γαρ του δόγματος - μητριά της μαθήσεως και μήτηρ πάσης χειραγωγήσεως.

Η εν λόγω εμβριθής "θεωρία" δεν αντιβαίνει μόνο στην διαλεκτική (την άλγεβρα της επανάστασης - Λένιν) αλλά και στη στοιχειώδη τυπική λογική. 

Βάσει τέτοιου τύπου "επαναστατικής" λογικής, ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι το 1917 θα έπρεπε να θέσουν το καθήκον της ειρήνης, της εξόδου απ' τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετά από την κατάκτηση του σοσιαλισμού! 

Βάσει αυτής της "λογικής" και η εξεγερμένη εργατική τάξη του Ντονμπάς βαφτίζεται "όργανο του ιμπεριαλισμού"!...

Αυτή η ανορθολογική (πρακτικά αστική) αθλιότητα επηρεάζει εξ' επαγωγής (λόγω των παγιωμένων συμπλεγμάτων υπερθεματίζοντος ετεροπροσδιορισμού) και σημαντική μερίδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που στη θέση του σοσιαλισμού, εμμένει να προτάσσει ως προαπαιτούμενο που οφείλει δήθεν να προηγείται τον πάσης φύσεως "αντικαπιταλισμό"...

Το πρόβλημα είναι ότι με την προπαγάνδιση και εδραίωση παρόμοιων "θέσεων", δεν καταστρέφεται μόνον ο μαρξισμός και η επαναστατική θεωρία εν γένει, αλλά "καίγονται" στην κυριολεξία οι εγκέφαλοι των μελών και οπαδών αυτού του χώρου σε επίπεδο εξαρτημένων αντανακλαστικών.

Καταστρέφονται οι ίδιες οι προϋποθέσεις στοιχειώδους νοητικής ικανότητας, αυτοτελούς σκέψης και δράσης του υποκειμένου! Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού!
Όπως έχω ξαναγράψει, το καθεστώς στην κρίση, αν δεν είχε τόσο βολική για τους στόχους του αριστερά, θα έπρεπε να την είχε κατασκευάσει. Λέτε;

Βλ. και
ΚΚΕ και ευρώ: Ο αστυνόμος, το μπουζούκι και η θέση για τη δραχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου