Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση

Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία αποτελούν μια ακόμα δολοφονική πράξη κυνικής παραβίασης της κυριαρχίας της Συρίας, κατά παράβαση των αρχών του ΟΗΕ και με πρόσχημα την αδιευκρίνιστη και προφανώς προβοκατόρικη χρήση χημικών. Ο λαός της Συρίας πληρώνει εδώ και τόσα χρόνια βαρύ τίμημα εξαιτίας των ποικιλόμορφων ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων.

Η διεθνής κατάσταση οξύνεται. Η νέα πρόκληση των ΗΠΑ είναι πιθανό ότι θα φέρει αντίμετρα από την πλευρά της Ρωσίας. Είναι φανερό ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οξύνει παραπέρα τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις. Ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου είναι μεγάλος.

Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, εμπλέκεται (μέσω της βάσης της Σούδας και όχι μόνο) στις ποικιλότροπες επιθέσεις του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού της Συρίας και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Μέγιστη συμβολή στην ειρήνη και σε ένα καλύτερο μέλλον των λαών της Συρίας, της Ελλάδας και όλων των λαών της περιοχής, θα είναι η απεμπλοκή της χώρας μας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα. Τα εργατικά συνδικάτα, οι επιστημονικοί φορείς, οι επιτροπές ειρήνης, άλλοι μαζικοί φορείς και οργανώσεις, οι άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές αποχρώσεις, πρέπει τώρα να ενωθούν σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που θα διεκδικεί:

* Την καταδίκη του επεμβατισμού και των δολοφονικών σχεδίων των ΗΠΑ, EE, NATO.
* Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας.
* Να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις από την πατρίδα μας.
* Κάτω τα χέρια από το βασανισμένο λαό της Συρίας, σεβασμός στην κυριαρχία του.
* ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις αλλαγές συνόρων, Ειρήνη τώρα για τους λαούς!


Ένωση Δικαίων, Δρόμος Ανοιχτός, Συλλογικότητα αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της ανθρωπότητας, Σύλλογος “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ”, Σχέδιο Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου