Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Απροκάλυπτος ταξικός αντικομμουνιστικός προληπτικός πόλεμος!


Ο λαός θα πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο - έκτρωμα! Δηλώσεις καταδίκης του κυβερνητικού νομοσχεδίου από συνδικαλιστές, πανεπιστημιακούς, νομικούς και ανθρώπους του Πολιτισμού
Απροκάλυπτος ταξικός αντικομμουνιστικός προληπτικός πόλεμος!
Του Δημήτρη Πατέλη στην εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 2020.7.9. https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9%2F7%2F2020&id=17944&pageNo=8&fbclid=IwAR1DB4z3y05Tz-yB93MKtCxUz2_4YWlonKflcbImx5UGv9vCYmcTbjptK1w
Το τερατώδες νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αποτροπή και απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων, του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος. Τα τελευταία χρόνια, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, επιβάλλει αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα και νόμους χουντικής κοπής, επικαλούμενο «έκτακτη ανάγκη», μνημόνια, καθεστώτος αποικίας χρέους και εποπτείας ΕΕ-ΔΝΤ, πανδημίας κ.ο.κ.
Το νομοσχέδιο επανεισάγει τη δικτατορική πρακτική του «ιδιώνυμου αδικήματος», για την συμμετοχή σε μη εγκεκριμένες συναθροίσεις, και κυρίως: για  την ίδια την ιδεολογία, τη σκέψη, τη συνείδηση των πολιτών. Στόχος είναι η «πρόληψη διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως ιδίως η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός», δηλ. πρωτίστως το ταξικό ριζοσπαστικό εργατικό επαναστατικό κίνημα, ο κομμουνισμός! Η ίδια η επιστήμη, η όποια κριτική σκέψη και ιδεολογία τίθενται υπό διωγμό ως «ιδεολογία της βίας», έναντι της οποίας προτάσσεται «η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας απέναντι στις αιτίες που οδηγούν στη βία, την παραβατικότητα και στο έγκλημα»!
Προσπαθούν με θράσος και δόλο και πάλι να εξισώσουν την επαναστατική θεωρία και πράξη με το κοινό ποινικό έγκλημα, να ακυρώσουν την ηθικοπολιτική πρωτοπορία, την αυταπάρνηση, τον ανιδιοτελή συλλογικό αγώνα των επαναστατών, ταυτίζοντάς τους με τους εκ προοιμίου κατακριτέους και κατάπτυστους εκπροσώπους του ιδιοτελούς αποτρόπαιου εγκλήματος, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και κάθε μισανθρωπισμού. Γιατί; Διότι τρέμουν την επερχόμενη ριζοσπαστικοποίηση του λαού με κατεύθυνση την επανάσταση και τον κομμουνισμό!
Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη -και ιδιαίτερα της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας- να πρωτοστατήσει στο μαζικό λαϊκό αγώνα, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη αυτό το τερατούργημα! Δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου