Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ
Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 11πμ στο Πολυτεχνείο (αμφ. Γκίνη 18), η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα:
Για την Αριστερά της Μετωπικής Συμπόρευσης, την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και το πρόγραμμα φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση
Στο μετεκλογικό τοπίο όπου η κρίση της χώρας βαθαίνει, η φτώχεια των πλατιών λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων αυξάνει, ο εξοβελισμός και των τελευταίων ψηγμάτων λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας κορυφώνεται, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι-ες συνειδητοποιούν ότι μέσα στη φυλακή της ΕΕ δεν υπάρχει καμία φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Καμία όμως δύναμη της Αριστεράς δεν διατυπώνει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που να συγκρούεται ουσιαστικά και συγκεκριμένα με την ΕΕ και το ελληνικό κατεστημένο και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος. Καμία δύναμη της Αριστεράς δεν οργανώνει το αναγκαίο κοινωνικο-πολιτικό μέτωπο που απαιτείται ώστε να γίνει κτήμα των λαϊκών μαζών αυτό το πρόγραμμα και να δώσει μια άλλη τροπή στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.
Καλούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους εντάξεις, να συμβάλλουν στη δημιουργία αυτής της Αριστεράς που με την μετωπική συμπόρευση της, την ενιαιο-μετωπική στρατηγική και τακτική της και την συγκρότηση ενός μεταβατικού προγράμματος θα ενώσει τις ζωντανές δυνάμεις του κόσμου της Αριστεράς και της εργασίας και θα επιβάλλει την φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει πλέον περιθώρια: ο μαχόμενος κόσμος της Αριστεράς πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του και να πιέσει με μαζικούς-δημοκρατικούς όρους ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για μια άλλη κατεύθυνση μέσα στην Αριστερά, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και για μια άλλη πορεία της χώρας.
Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, πλευρές του ζητήματος θα αναπτύξουν οι:

Γαλάνης Νίκος, Καραχάλιος Γιάννης,
Μαυρουδέας Σταύρος, Πατέλης Δημήτρης,
Ραχιώτης Γιάννης, Ρούσης Γιώργος,
Σαραφιανός Δημήτρης, Χατζόπουλος Στάθης

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου