Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφόρησε: Η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο πρώιμος σοσιαλισμός στη Λογική της Ιστορίας. Ζητήματα επαναστατικής θεωρίας, μεθοδολογίας και πρακτικής. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ.
Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που... σηματοδοτούνται από τη νίκη και την ήττα της Οκτωβριανής Επανάστασης θα παραμένουν ακατανόητα όσο θεωρούνται ως μεμονωμένα επιμέρους γεγονότα, υπό το πρίσμα της απλής άρνησης της κεφαλαιοκρατίας (αφηρημένου αντικαπιταλισμού), της δογματικής αγιοποίησης ή/και της αναθεωρητικής δαιμονοποίησής τους. Οι ανεπίλυτες τότε αντιφάσεις του πρώιμου σοσιαλισμού, η νίκη της αστικής αντεπανάστασης, η κεφαλαιοκρατική παλινόρθωση και η συνακόλουθη διάλυση του επαναστατικού κινήματος κατέδειξαν τα ιστορικά όρια και τη ζωτική αναγκαιότητα δια λεκτικής ανάπτυξης-άρσης του κλασικού μαρξισμού, μέσω της σύγχρονης μορφής της επαναστατικής θεωρίας που δρομολογεί η Λογική της Ιστορίας.
Αυτή η νέα θεωρία και μεθοδολογία, που προέκυψε αρχικά στη δίνη των αντιφάσεων και της αυτοκριτική του πρώιμου σοσιαλισμού, αποδεικνύει το αναπόφευκτο της νίκης του κομμουνισμού εξοπλίζοντας θετικά και επιθετικά την επαναστατική νεολαία και συνολικά το υποκείμενο των νικηφόρων επαναστάσεων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του δρόμου που άνοιξε ο Οκτώβρης, στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
Περιέχει κείμενα των:
Bίκτορ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν, Μανόλη Δαφέρμου, Γιώργου Κακαρίνου, Δημήτρη Κούλου, Δημήτρη Πατέλη

Πίνακας περιεχομένων
Πρόλογος
1. Μόνο επιστημονικά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του κομμουνισμού. (Βίκτoρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)
2. Να αναστοχαστούμε τη σύγχρονη εποχή (Βίκτoρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)
3. Για τον πρώιμο σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, τη γραφειοκρατία και τις περί «κρατικού καπιταλισμού» απόψεις. (Βίκτoρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)
4. Εκ νέου περί της διαλεκτικής άρσης του μαρξισμού (Βίκτoρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)
5. Περί των πρώιμων και ύστερων σοσιαλιστικών επαναστάσεων και περί του υποκειμένου τους. Για τη σημασία των Ομίλων Επαναστατικής Θεωρίας. (Βίκτoρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)
6. Η ιστορική σημασία της Οκτωβριανής επανάστασης και του πρώιμου σοσιαλισμού. Η επαναστατικοποίηση της θεωρίας ως όρος για τις επερχόμενες νικηφόρες επαναστάσεις (Δημήτρης Πατέλης)
7. Ένας αιώνας μετά την Οκτωβριανή επανάσταση: επιστροφή στο μέλλον (Μανόλης Δαφέρμος)
8. Η διαδικασία ανάπτυξης του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής και οι αντιφάσεις του πρώιμου σοσιαλισμού. Μια προσέγγιση υπό το πρίσμα της Λογικής της Ιστορίας (Δημήτρης Κούλος)
9. Στοχασμοί για τη σχέση διαλεκτικής και κοινωνικής επανάστασης (Μανόλης Δαφέρμος)
10. Οκτωβριανή επανάσταση και κοινωνικές επιστήμες: η περίπτωση της σοβιετικής ψυχολογίας (Γιώργος Κακαρίνος).
τηλ. 210 3839711, fax 210-3839713, e-mail: info@kapsimi.gr @kapsimibooks twitter.com/kapsimi

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ
Η Οκτωβριανή Eπανάσταση και ο πρώιμος σοσιαλισμός στη Λογική της Ιστορίας
Ζητήματα επαναστατικής θεωρίας, μεθοδολογίας και πρακτικής
ISBN: 978-618-5156-38-1
Χαρτόδετο, σχήμα 15,5χ23,5 cm
Σελίδες: 320
Λιανική Τιμή: 15,00 €
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ από τις εκδόσεις ΚΨΜ:
Αφιέρωμα 100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου