Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση του ΠΑΚΣ για την τετραμερή (3+1) συνάντηση Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ στις 20/3/2019



Αθήνα, 21 Μάρτη 2019
Χθες είχαμε ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία μετατροπής της Ελλάδας – Κύπρου σε στρατηγική ενδοχώρα του νεοαποικιακού μορφώματος του Ισραήλ. Οι Νετανιάχου, Τσίπρας και Αναστασιάδης συναντήθηκαν πάλι και μάλιστα στην Ιερουσαλήμ που άρπαξαν από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της. Αυτή τη φορά με την παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που εξάγγειλε και τον πραγματικό σκοπό της σύμπραξης: Τη συγκρότηση ενός «Μικρού ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο με την προσθήκη της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, δύο ακόμη υποχείριων των ΗΠΑ στην περιοχή. Σαν στόχο της υπό κατασκευή στρατιωτικής συμμαχίας όρισε την «ανάσχεση» των εχθρών της “Δύσης”. Ονόμασε συγκεκριμένα το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα. 
Δεν ξεχνάμε ότι το Ισραήλ είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο των  ευρωατλαντικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα μία οντότητα ταγμένη στην εξόντωση των Παλαιστινίων και των Αράβων. Επίσημα ρατσιστική και θεοκρατική: «Πολίτες» της μπορούν να είναι μόνο πιστοί συγκεκριμένης θρησκείας. Δεν έχει Σύνταγμα, δεν έχει διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, έχει όμως πεντέμισυ εκατομμύρια Παλαιστίνιους που αντιμετωπίζει σα σκλάβους στερώντας τους πολιτικά δικαιώματα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.
Καμιά άλλη Ελληνική ή Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έδωσε τόσο απροκάλυπτη στήριξη σ’ αυτό το μόρφωμα-τρομοκράτη. Η απόλυτη υποταγή της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στα στρατηγικά συμφέροντα του δυτικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, δεν έχει ανάλογο σε καμία προηγούμενη κυβέρνηση ούτε καν στη Χούντα.
Η χθεσινή συνάντηση υποτίθεται (σύμφωνα με όσα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια διέρρεαν για εσωτερική κατανάλωση σε Ελλάδα- Κύπρο) ότι θα γινόταν για την υπογραφή – κατ’ αρχήν – συμφωνίας για τον αγωγό Eastmed που θα συνέδεε τα κατεχόμενα από το Ισραήλ κοιτάσματα φυσικού αερίου στα παράλια της Παλαιστίνης, με την Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Κύπρου. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε καν στην ατζέντα τέτοιο θέμα αφού η Ιταλία δεν ήταν σύμφωνη και ο Λίβανος θεωρεί τη διέλευσή του από την ΑΟΖ του ως αιτία πολέμου. Επιπλέον δεν υπάρχει ακόμη μελέτη βιωσιμότητας του έργου, ενώ υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις για την ύπαρξη και εκμεταλλευσιμότητα των κοιτασμάτων ιδίως στην Κύπρο.
Η ουσία, όπως ξεκαθαρίστηκε χθες από το κοινό ανακοινωθέν και προπαντός τις δηλώσεις Πομπέο, δεν βρίσκεται στην όποια δυνατότητα μεταφοράς περισσότερου και ακριβότερου φυσικού αερίου στην Ευρώπη όπου η κατανάλωση υδρογονανθράκων μειώνεται σταθερά κάθε χρόνο για περισσότερο από μια 10ετία. Βρίσκεται στη μετατροπή των υπό αμερικανικό έλεγχο κρατών της περιοχής σε συνοδοιπόρους – συνενόχους του Ισραήλ και τελικά σε εξάρτημα των νεοποικιακών πολεμικών επιχειρήσεων των  αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή και νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας δεν διστάζει να μας μπλέξει σε μια νέα πολεμική περιπέτεια και φυσικά να καταστρέψει κάθε δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας μας με χώρες –  στόχους  του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. 

Απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ

Απομάκρυνση των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων βάσεων

Επιστροφή των ελληνικών πλοίων και κάθε εκτός συνόρων στρατιωτικής δύναμης

Διάλυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου και κατάργηση των συμφωνιών Ελλάδας – Ισραήλ

Μποϊκοτάζ του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ – Στήριξη του BDS Israel

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου