Τρίτη 9 Μαΐου 2023

9η Μάη

 


9η Μάη

Συμπληρώνονται σήμερα 78  χρόνια από την ύψωση της  κόκκινης σημαίας των λαών στην καρδιά του κτήνους, το κατεστραμμένο Ράιχσταγκ. Η μεγαλειώδης αντιφασιστική νίκη έχει την σφραγίδα  του κομβικού και πρωτοπόρου ρόλου της πρώτης και μοναδικής μέχρι τότε πρώιμης σοσιαλιστικής επανάστασης, της Σοβιετικής Ένωσης και των αντιφασιστικών παρτιζάνικων κινημάτων που αναπτύχθηκαν στις κατεχόμενες από τον άξονα χώρες, με ένα από αυτά να είναι και η εποποιία  του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ο φόρος αίματος  που πλήρωσαν οι λαοί και οι κομμουνιστές μάρτυρα πολλά. Η κινεζική αντίσταση με πρωτοπορία τους κομμουνιστές  ενάντια στην φασιστική-μιλιταριστική Ιαπωνία, που στοίχισε 35 εκατομμύρια νεκρούς στον κινεζικό λαό, οι 27 εκατομμύρια νεκροί του Σοβιετικού λαού στην μάχη του ενάντια  στον ναζισμό και οι εκατομμύρια ακόμη νεκροί των κινημάτων της αντίστασης δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Οι κομμουνιστές, με την καθοδήγηση της Γ Διεθνούς, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρονταν από τον μετωπικό αγώνα, τέθηκαν επικεφαλής των αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών-εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων των χωρών τους, οδηγώντας το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα στον πιο μεγάλο μέχρι τότε θρίαμβο του, που άνοιξε τον δρόμο σε νέες πρώιμες σοσιαλιστικές και αντιιμπεριαλιστικές επαναστάσεις και κινήματα . Η Σοβιετική Ένωση και οι λαοί δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ναζιστική Γερμανία, αλλά ολόκληρη την κατεχόμενη από την Βέρμαχτ Ευρώπη, ολόκληρο δηλαδή το ευρωπαϊκό επιστημονικό και βιομηχανικό δυναμικό : την ιστορικά πρώτη δηλαδή  προσπάθεια "ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατικής ολοκλήρωσης", υπό την μπότα της χιτλερικής Γερμανίας. Παράλληλα, η στάση των "συμμάχων" μαρτυρούσε ότι ο πόλεμος αυτός είχε ως κύριο στόχο την διάλυση του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο,  ενισχύοντας παντοιοτρόπως τον "αντικομιντέρν" άξονα (Γερμανία, Ιαπωνία,  Ιταλία ,Ισπανία, Ουγγαρία)  και μπαίνοντας ουσιαστικά  στον πόλεμο μονάχα όταν   η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό μέτωπο.

Ο  χαρακτήρας της 9 Μάη αναδεικνύεται σήμερα σαν πιο επίκαιρος από ποτέ. Ο μοναδικός ιμπεριαλιστικός άξονας του κόσμου, ο ευρωατλαντικός, χρησιμοποιεί το όχημα του εκφασισμού ολόκληρων κοινωνιών όπως στην Ουκρανία για να εξολοθρεύσει το αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και τις εναπομείνασες χώρες του πρώιμου σοσιαλισμού, με επικεφαλής την ΛΔ Κίνας. Ο εν εξελίξει  Γ παγκόσμιος πόλεμος, τελευταίο επεισόδιο του οποίου είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας, θα κλιμακώνεται ραγδαία, με το θέρετρο να μεταφέρεται όπως όλα δείχνουν σε Ταϊβάν και Κορεατική Χερσόνησο, με στόχο βέβαια τις ΛΔ της Κίνας και Κορέας.

Είναι τουλάχιστον χυδαία η προσπάθεια του ιστορικού ρεβιζιονισμού να προάγει την 9η Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης (ΕΕ)", μιας ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης εικόνα και καθ' ομοίωση της "ενοποιημένης"  ναζιστικής Ευρώπης του τότε. Η πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης και της ανθρωπότητας εν συνόλω θα έρθει με την πρωτοπορία  των πλέον  συνεπών ριζοσπαστικών -επαναστατικών δυνάμεων, φορέων του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Αυτή η προοπτική περνάει αναγκαστικά από την ήττα του βασικού αιμοδότη του φασισμού παγκοσμίως, του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού και την πτώση του κάθε Ράιχσταγκ που προσπαθεί να στήσει αυτός όπου γης.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΛΔ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου